Gammeldam børnehus
 

Kostpolitik

Kostpolitik

Kostpolitikken lægger rammerne for sund mad og hyggelige måltider for børn i daginstitutioner i Sønderborg kommune. I sundhedspolitikken har byrådet også prioriteret kosten som et indsatsområde, idet kosten har stor betydning for børnenes udvikling, trivsel og ikke mindst læring i deres børnehavedag.

Gammeldam Børnehus tilslutter sig Sønderborg Kommunes kostpolitik og har herudfra udarbejdet vores egen kostpolitik, som bedes overholdes.

Pjecen omhandlende kostpolitikken udleveres ved barnets start i børnehaven og forefindes ligeledes som bilag herunder.

Børnehaven serverer morgenmad indtil kl. 8.00 for de af børnene som har brug for det.

Når vi spiser sammen i børnehaven, lægger vi stor vægt på samtalen, herunder samtale om den mad vi spiser, gode, sunde spisevaner og at måltiden opleves hyggeligt. Derfor vil nogle børnegrupper i perioder kunne dele sig under måltidet, så der er ro til dette.

Bliver børnene sultne mellem måltiderne, må børnene tage en mad fra deres madpakke.

Børnehaven serverer mælk og vand – børnene må ikke selv medbringe drikkevarer.

Frugt:

I Gammeldam Børnehus skal barnet selv have sin frugt med.

Det kan være en god ide, at barnet får en grov bolle eller lignende med, sammen med et stykke fugt, da vi oplever, at nogle børn bliver sultne og trænger til lidt fornyet energi om eftermiddagen.

Kom frugten i en særskilt madkasse/pose med navn på.

Fødselsdag:

Flaget hejses sammen med barnet, på fødselsdagen.

Det aftales med forældrene, hvornår og hvordan barnets fødselsdag fejres. Børnene vil gerne "dele ud", når de har fødselsdag. Det kan fx være grøntsags stave, festligt frugt, pølsehorn, pizza snegle og/eller kage.

Vi frabeder os slikposer.